Köp eller inte köp?


Jaha vad säger ni? Jag älskar Permanent Vacation men jag är alltid lika rädd att deras klänningar är för långa för mig. 138 euro känns saftigt för en londonlånbok men åh vad det skulle muntra upp om den visar sig vara lika fin som den ser ut till att vara.

All Bar One..

..Ikväll igen tydligen. Skjut mig!

-

Sitter i skolan vid ett engelskt tangentbord och jag ville skriva ett litet inlagg just for att jag just idag har en oerhord hemlangtan (jag vet att det ar irriterande utan a a och o). Men allting har borta gar sa himla fort. Sedan jag fatt jobb so har allt blivit so fruktansvart stressigt och omtumlande och jag har verkligen ingen tid att andas ut overhuvudtaget kanns det som. Jag saknar Viktor jattemycket. Jag saknar att krama pa honom pussa pa honom. Pussar ar sa himla fint, jag saknar det. Att somna i hans kna i hans lilla soffa om lordagskvallarna nar vi kollar pa nagon gammal film och det svenska godiset dessutom! Eller en fredagkvall hemma pa stalgatan med mamma och pappa, rosevin, god mat, langfilm och ja just det: Liptons red tea! Och Ginny och Piggy! Jag menar alla de dar smasakerna, allt det vardagliga - det vanliga. Det enda man egentligen tyckte om att gora nar man bodde i Helsingborg. Det saknar jag jattemycket for jag har det inte langre.

Jag jobbar 10 timmar och gar i skolan 3 timmar under SAMMA DAG vilket betyder att jag aldrig ar hemma. Samtidigt sitter jag pa hogar av laxor och 2000 andra saker jag bara m-a-s-t-e fixa och sa ska jag samtidigt forsoka hinna med att fa so mycket somn som jag bara kan. Da kanns det extra tungt i hjartat att man inte har nagons kna att somna i om kvallarna. Likval ingen som kramar mig och sager att jag ar duktig och att jag kommer klara detta och det ar bara att kampa vidare. Kramar ar so himla viktigt, forstor ni. Jag har an so lange bara behovt klara mig 3 veckor utan kramar men det ar jattejobbigt och kanns i hela kroppen (och fler veckor kommer jag fa vanta). Jag for peppa mig sjalv om natterna innan jag slacker lampan alldelles for sent istallet. Jag vet ju att jag gjort ratt i att flytta hit och jag har roligare har an i Helsingborg. Men det har hant so mycket och det ar stressigt och jag behover en kram och ett par dagar nar allt ar som vanligt kanske.

Mitt nya jobb



Här börjar jag jobba på söndag! En fantastisk bar i Spitalfields!

Onsdag

Idag har varit en sån strålande fin dag! Stressig men himlen har i alla fall varit klarblå och plusgraderna många. Underbar kontrast från gårdagens spöregn! Efter skolan har jag flängt runt på Piccadilly bland alla de femstjärniga hotelen och lämnat in CV (duktig).


Fina Green Park! Massa folk ute och vintern har verkligen gått vilse i vår för en dag!

Favoritpuben i Victoria!

Kvällen fortsatte med lite utnyttjande av erbjudanden från min mobiloperatör! Onsdagár betyder tydligen 2 biobiljetter till priset av 1 och även 2 middagar på Pizza Express till priset av 1. Flott tänkte vi och åkte in till Soho frammåt kvällen, åt gott och tittade på A Single Man, som var fantastiskt bra men tragisk och sorlig som bara den!

Har ni haft en bra onsdag??

Måndag

Hej lilla skara av söta människor som hittat hit! Jag har inte fotat knappt alls under helgen men i kort så har jag varit på valentine hour och tittat på när min duktiga rumskompis läst en dikt och därefter varit på puben en stund här i Putney. Jag har sovit länge, ätit långfrukost, sett oändligt många avsnitt av vänner och jag har varit på middag hos Filips syster till sena natten. Jag har firat Alla hjärtans med att laga finmiddag och kolla på 500 days of summer hemma i lägenheten och så har jag ätit massa onyttigheter som man kanske inte borde gjort. Jag har också spenderat pengar i miljonbelopp. Vill inte tänka på hur mycket pengar som gått åt sedan jag kom hit men det har i kort shoppats en hel del och ätits ute ännu mer i princip. HM.

Idag har jag försökt mig på dethär med jobbsökande. Jag har skrivit ut ett gäng CVs i alla fall och lämnat in ett på ett fancy hotel. Ska bli flitig nu i veckan!


Happy Valentines Day!


Liten lägenhetsvisning..

..kanske skulle sitta på sin plats:

Framsidan ser ut såhär! Bilden är inte min utan en av bilderna vi fick på huset i samband med att vi skulle flytta in. Vi bor på bottenvåningen till höger.

När man kommer in genom vår dörr så ser det ut såhär... oooohh!

Svänger du höger hamnar du i vårt lilla kök!

Till vänster hittar du Il casa del Filippo

Brevid har vi mitt lilla gömställe

Mittemot mig är vårt häftiga badrum med vårt kanske ännu häftigare duschdraperi.

Längst bort i hallen till vänster är vårt vardagsrum/Fredriks rum

Utan att kika in för mycket så har vi också Hannas rum längst bort.

Hälsningar till Sverige från Frogmore


Hannah House

Idag var min första riktiga skoldag! Det är i Hannah House jag kommer vara nästan varje dag nu framöver:

Här pluggar jag just nu Diploma in Hotel Management i 9 månader, därefter hoppar jag nästan direkt på Advanced Diploma i samma kategori och sedan läser jag sista året för en Bachelors Degree i Hospitality and Tourism och får då en examen från Bournemouth University, vilket anses vara det bästa universitetet i UK med den utbildningen.

Idag har jag läst Food Science, Heatlh and Safety med Lucy Skinner, en oerhört charmig dam som inte är en såndär robot till lärare utan mer en lärare som blir ens vän tillslut. Därefter hade vi Tourism Industry med Chris Grant, en riktigt superlondontant som sa "mmkaay" hela tiden.

Min klass är ett enda potpurri av männsikor från olika delar av världen. Känns otroligt spännande. Där är ett gäng indier (och de har ju en så otroligt gullig accent), två estländare, två stycken från nepal, en columbian, en från uzbekistan, en från kina, en från malaysia, en från korea och så jag från sverige. Folk berättar om hur de lever hemma och tar hand om hemlösa hundar som springer på gatorna, eller hur de jobbar på ett köpcenter i mumbai eller hur de har varit i USA och jobbat på holiday inn och sedan har alla hittat sin väg till London.

Skolan ligger mellan Baker Street och Oxford Street, vilket är mitt i värsta smeten av stressiga londonbor och shoppingsugna turister så det är svårt att tro att det kan vara så tyst och lugnt och mysigt på gatan där min skola ligger. Detta är Manchester Square som ligger precis innan Manchester Street där skolan ligger.

Idag har också varit en såndär riktigt härlig varm och solig dag med fågelkvitter! Får njuta av det nu eftersom att vi tydligen ska få snöstorm på torsdag. Men engelsmän har ju panik när de får 2 cm snö och så klagar de på att detta är en så fruktansvärt kall och jobbig vinter, men jag har då inte upplevt en enda minusgrand sedan jag kom hit i alla fall! När man kommer från kalla norden så kan man ju nästan missta det för att vara vår!

hmhmmmm imorgon börjar jag klockan nio (!!) men computer science, slutar klockan tolv. Så ska jag springa och fixa tågbiljetter till Liverpool, handla mat i svenska butiken och shoppa upp alla mina pengar i Beatlesaffären!

Godkväll!

London Sea Life Aquarium

Hallå! Idag har jag varit på Londons akvarium och varit jättenära jättestora hajar! "Läskigt, men häftigt" som Dogge Doggelito säger.




Sedan gick vi på bio och såg Where The Wild Things Are, jättesöt film, kan rekomenderas!


Over & Out

Lördag


Inledde lördagskvällen med melodifestivalen

Påväg genom betongen till tunnelbanan.

Vänta på nästa tub i Earls Court


Ken och Filip

Och så var det bara dans dans dans..

En mobilbild får duga

Idag glömde jag att ta med mig min kamera så en mobilbild får duga tyvärr. Har egentligen inte gjort mycket mer än att luncha i Notting Hill och leta efter Akvariumet som definitivt skall besökas en dag (de hade redan stängt när vi kom dit idag..)

Akvariumet hittade vi i alla fall till och det ligger vid queenswalk under london eye. Ser flott ut vid kvällstid.


Puss


Bild på mig och Viktor från i söndags. Saknar honom!


Uppdrag hemtrevligt

När jag flyttade in i detta rummet i måndags så var här tomt och tråkigt. Så idag åkte jag tillsammans med rumkamraterna Filip och Fredrik (höhö) till IKEA för att plocka på oss massa saker! Efter en evighetslång färd hem och därefter en massa fixande så ser nu mitt lilla rum ut såhär:

Från min vinkel vid datorn.

Nyinköpta kuddar, örngott, lampa, växt, ljus, allt för att piffa till lite.

Och så har jag äntligen fixat galgar så att jag kan flytta in i min garderob!

+ 2 spontanköp som jag hittade billigt på HMW. Paul McCartney Good Evening New York City samt hela vännerboxen = £50!! Från IKEA fick vi också med oss bland annat Ahlgrens bilar och choklad så nu ska jag mysa till det som attsingen!

Puss!

Den bästa dagen i mitt liv!


Helt ovetandes av vad som skulle hända idag åkte vi förbi westminster påväg till St Johns Wood (vi skulle till Abbey Road)

Abbey Road Studios. Fortfarande fattade vi ingenting.

Lalalalaa skriva lite på muren.

Sedan gick vi förbi Paul McCartneys hus. Min femte gång där men denna gången var fönstrena öppna och tänt i huset och jag fick en obehaglig känsla av att han nog var hemma. Så stod vi framme vid grinden och helt plötsligt hör vi att dörren öppnas bakom grinden och ett skramlande med nycklar och det vred sig i hela min mage och jag började fly för jag tänkte att jag kan ju aldrig klara av att träffa paul mccartney men filip sa åt mig att stanna kvar och helt plöstligt kommer PAUL + FLICKVÄN NANCY UT GENOM GRINDEN!!!!!!!!! Genast går han fram och hälsar på filip och skakar hand, frågar om vi är turister varpå filip berättade att vi är nyinflyttade. Sedan frågar han var vi kom ifrån och när vi svarade 'sweden' så sa han 'hej, tack så mycket' och så tittade han på mig och jag log mot honom och sa 'haha tack så mycket', skakade min hand och nice to meet you, presenterade nancy, skakade hand med henne och så bad jag om ursäkt för att vi störde och han sa 'oh its ok, but this is a private area' och filip förklarade att det bara var jag som ville visa honom huset. Därefter vinkade vi hej då.

Paul var så himla söt och trevlig i verkligheten, precis som att man trodde och hoppades att han skulle vara! Efter mötet så var vi ju tvungna att sätta oss ner för vi kunde knappt stå på benen och hittade till första bästa fik i St. Johns Wood. Där satte vi oss och drack kaffe och diskuterade händelsen och skrev ner varenda detalj av mötet i en liten bok för detta fick vi inte glömma!! Detta är SÅ HIMLA SJUKT FÖR JAG HAR SKAKAT HAND MED PAUL MCCARTNEY!!
 
Sedan åkte vi in till Carnaby Street för lite sista-minuten-innan-skolan-grejer, fika och ännu mer eurfori. SJUUUKT!! Händerna har vi varit jätteförsikta med. Har inte tvättat eller rört någonting och bara dyrkat dom (och slickat på dom såklart!) Nu håller vi kväll, försöker fatta vad som har hänt och fokusera på morgondagen då det blir skolstart + shopping på IKEA.

Cheers!

Första dagarna

Första dagarana har spenderats med familj + pojkvän och vi har sprunigit en masse, varit på bio och sett nowhere boy (!), sett lejonkungen och ätit en massa god mat (samt många kvällar med öl på lokala puben) och nu har de alla åkt hem, jag har flyttat in i mitt annex och kollat in robinsonfinalen. Vi har det jättemysigt här i wandsworth ska ni veta!!

Såhär bodde jag och Viktor i Victoria!

I London är det vår! På promenad till Harrods..

Här börjar jag skolan på onsdag!!!

På söndagen tog vi bussen till Brick Lane för att gå på söndagsmarknaden i solskenet.

Mysiga matupplevelser!

I vår lägenhet i wandsworth med robinsonfinal, vin och macaroons!

RSS 2.0