London Beatles day

Idag har jag varit på London Beatles day och bland annat mött mannen till höger:


Fick hans autograf såklart:



Och så lyssnade jag på när han berättade urgulliga historier:


och så träffade jag Rod Davis, Former Quarry Men (John Lennons band innan Beatles) och han berättade lite om dagen då Paul och John träffades för första gången:

Sedan gick jag vidare till Covent Garden för att köpa en urtjusig plånbok på Ted Baker:

Och nu chillar jag järnet här hemma med lite Rosévin och vänneravsnitt. Imorgon blir barabarabara plugg :(
Förresten har jag fler filmer från idag: http://www.vimeo.com/user1878231/videos


Torsdag


Coolaste bartendern i stada! (Nej alltså jag ser inte riktigt klok ut)

Två låtar jag inte hade kunnat leva utan



The Beatles - Here There and Everywhere
Knowing that love is to share. Each one believing that love never dies, watching her eyes, and hoping I'm always there.
Det finns ingen mer romantisk och perfekt låt och det är den låt som garanterat ska spelas på mitt bröllop när jag en dag gifter mig. Paul McCartney gör mig så himla knäsvag, detta är en av hans bästa stunder.
(och ursäkta cheezy video, fanns inte mycket att välja mellan. Fint att det kommer en bild i mitten som inte ens är på beatles t.ex)



Beirut - Elephant Gun
Hörde den första gången sommaren 2007, fick gåshud då och jag får gåshud än idag och gåshud alla de 1309389083 gångerna jag lyssnat på den. Det är ovanligt med sånna låtar och jag älskar den så förbannat mycket.

Jobbfredag

Hade liten rast från jobbet och gick ut och tog den här bilden:


Tadaaam! En Gherkin!

Beatles i London när vi ändå är igång

Det var väl min tanke igår. Jag bor ju faktiskt själv i en stad packad full att Beatles platser så jag begav mig på en liten rundvandring med mig själv i solskenet och sprang på en massa platser jag inte varit på förr som var hur mysiga som helst!

Först ut var 3 Savile Row:




Såhär såg det ut 30 februari 1969 när Beatles höll sitt sista liveframträdande på taket:


Detta är Mason's Yard. Här låg Indica Gallery - Platsen där John och Yoko träffades samt klubben/baren The Scotch där beatlarna framförallt Paul McCartney brukade hänga.


Gick förbi detta lilla fik. Tänkte mamma och pappa skulle tycka det var kul (ni är väl typ de enda som läser denna blogg haha)


Gick en sväng på Jermyn street. Här bor Ringo Starr i någon lägenhet som jag glömt kolla upp husnumret på (dumt nog!!). Hursomhelst, träffa honom gjorde jag inte. Ska börja hänga där ofta.


Foot Locker på Oxford Street, gamla HMW
:


Mitt nya favoritområde i London har i alla fall utsätts till: MARYLEBONE! Har i princip inte utforskat det området alls under mina tidigare besök i staden, förrän nu när jag skulle till 57 Wimpole Street och lägenheten där Paul bodde med flickvännen Jane Asher och hennes familj. Underbart fantastiskt mysigt. Plus att där finns hur mycket restauranger, uteserveringar och hjärta. Jag bara älskar det!

There are places i remember, liverpool dag 3


En öl på The Cavern Club


Liverbuilding


Satte oss i en taxi och sa 'ta oss till St. Peters Church, och helt plöstligt hamnade på beatlestour igen med världens bästa taxichaufför.


Strawberry Fields!


St Peters church. 6 july 1957 möttes Paul och John här på baksidan om kyrkan när John spelade med sitt band the Quarry Men.


På kyrkogården vilar Eleanor Rigby



Rättare sagt möttes de här, i the church hall, där Paul spelade Twenty Flight Rock för John som blev impad och erbjöd honom en plats i gruppen.


Promenerade ner till Woolton Village. Förortsområdet där John växte upp med Mendips inte långt ifrån. Paul bodde i området brevid. Så fint att gå på gatorna där John växte upp och säkert promenerade en himla massa. Sedan gick vi och tog bussen in till City Center igen, samma buss som John tog in till centrum. Åkte förbi Penny Lane. Hemma i London ca 2300. Fin Resa. Träffade Beatles första manager, Allan Williams. En riktigt gammal arrogant gubbe, men å andra sidan mannen som tog Beatles till Hamburg och utan Hamburg hade inte Beatles varit vad de var. Fick hans autograf och när jag hade gått muttrade han lite efter mig. Men ändå. 27 juni blir det Paul McCartney i Hyde Park dessutom!

Let me take you down - Liverpool dag 2


Efter frukost promenerade vi ner till Albert Dock


För att gå på The Beatles Story museumet som ligger där


George Harrisons första gitar!!!!!


Helt plötsligt så var vi på Star Club i Hamburg


Sedan var vi på Mathew Street ca 1960. The Cavern till vänster.


The Cavern Club som det såg ut på den tiden..



Handskrivet av Brian Epstein!



Inuti Yellow Submarine


Så. Himla. Vackert.


Johns Jacka!!!


River Mersey


Albert Dock


Sedan hoppade vi på Magical Mystery Tour. Ringo Starrs barndomshem till höger (det som är i vit och aprikos)



På 12 Arnold Grove föddes George Harrison och levde de första 7 åren av hans liv




20 Forthlin Road. Familjen McCartneys hem och födelseplatsen till några av de bästa låtarna som finns.


Penny Lane. The shelter in the middle of the roundabout till vänster, the barber i mitten och the banker till höger.


Mysigt italienskt ikväll igen men åh vad gott!

Liverpool dag 1 (Fredag)

Har spenderat helgen i underbara fantastiska Liverpool! Kom dit sent i fredag och kom hem ännu senare igår och här kommer massvis med bilder från detta:


Självklart tog vi in på Hard Days Night Hotel och det var med råge det finaste hotel jag någonsin skådat. Fyra stjärnor och därav tjusigt och flott men framförallt med Beatles överallt. Musik, tavlor..


Vi hamnade i Shea Stadium rummet!


Gillar detaljerna..


Finaste pyntet i trapporna!


Hotellet ligger precis intill Mathew Street som på dagtid är en fin liten beatlesgata men på kvällarna är det festgatan nummer ett.


Gott italienskt.

Fixarn

Fixat idag:
- Trenchcoat
- Bank account
- Snart veckans läxa hoppas vi på

Fixa imorgon:
- Biljetter till Paul McCartney (!!)

Fredag:
- LIVERPOOL!!

1 Mars

Idag har jag bott i London i en månad. Det låter så himla lite med tanke på att det känns som en hel livstid sedan jag var hemma i Helsingborg. Idag var jag i alla fall ledig, så himla förbaskat otroligt skönt. Tänkte jag skulle in till stan och shoppa och som sällskap fick jag en strålande sol!



Möttes av detta utanför dörren. Ljuvligt!



Promenaden till tunnelbanan var för en gångs skull trevlig.



Uppdraget var att för en gångs skull ta sig tid och rannsaka gigantiska TopShop vid Oxford Circus. Kom hem med en klänning (japp, den på bilden) och en blus och funderar vidare på skor och en annan klänning samt att jag måste hitta en fin vårjacka pronto!

I alla fall. Det är så himla trist att vara ensam. Jag gör allting ensam nuförtiden. Vaknar ensam, äter frukost ensam, åker in till stan ensam, pluggar ensam, lunchar med mig själv på trottoarerna, åker hem mitt i natten ensam efter att ha varit på jobbet, lagar kvällsmat ensam, äter kvällsmaten ensam. Tur man har vännerboxen i alla fall buhu :(  


RSS 2.0